Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPEN DAG VOGEL- EN ZOOGDIERENOPVANG ‘DE TOEVLUCHT’

15 juni 2019 - 11:00 - 17:00

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de verzorging van gewonde, zieke en jonge vogels en zoogdieren en hun terugplaatsing in de natuur? Bezoek dan zaterdag 15 juni de open dag van vogel- en zoogdierenopvang ‘De Toevlucht’.

De Toevlucht in Amsterdam is in 1989 opgericht door Gert Zant. Vorig jaar zijn er meer dan 7000 zieke en gewonde dieren binnen gebracht. Gelukkig kunnen we de meeste dieren na enige tijd weer vrijlaten. Deze tijd van het jaar is het topdrukte, waarin we dagelijks gemiddeld 50 dieren binnen krijgen. Op het moment zitten er veel jonge bosuilen in de opvang. De open dag is de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de dieren die ‘De Toevlucht’ verzorgt.

Er is veel te zien. Behalve de vele jonge eendjes, zijn er ook jonge zwanen, meerkoeten, koolmezen, kraaien, uilen en nog veel meer jong grut. Ook zitten er verschillende soorten jonge zoogdieren zoals een hermelijn en een wezel. En we hebben veel egels. Op deze dag kun je zelf rond kijken of met een rondleiding mee gaan. ‘s Middags mogen kinderen onder begeleiding van de dierenverzorgers verschillende dieren die weer helemaal gezond zijn loslaten in de vrije natuur. Dat is altijd weer een feest!

Kortom, er is genoeg te zien ! Het hek gaat om 11.00 uur open. Kom kijken en maak kennis met de vele dieren die tijdelijk bij ‘De Toevlucht’ logeren. En, kinderen kunnen zich de hele dag laten schminken.

‘De Toevlucht’ is te vinden in het park Bijlmerweide tussen de wijken Geerdinkhof en Kantershof in Amsterdam-Zuidoost. Voor meer info kijk op www.toevlucht.nl of op www.facebook.com/toevlucht.

Gegevens

Datum:
15 juni 2019
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie: