Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ode aan Monument voor de Liefde

10 mei 2019 - 13:00 - 13:30

Op 10 mei om 13.00 uur zullen 40 leerlingen van de Shri Laksmischool de mooiste regel uit hun zelfgeschreven gedicht voorlezen bij het ‘ Monument voor de Liefde’ . Ze leggen een bloem met hun dichtregel bij dit gedenkbeeld voor de grote Russische dichter en zijn vrouw, Osip en Nadezjda Mandelstam, omdat het 100 jaar geleden is dat die elkaar ontmoet hebben, en zoveel voor elkaar en voor het vrije, levende woord betekend hebben.

De kinderen van klas 8A en B krijgen les van Ilonka Verdurmen, directeur van de School der Poëzie, en horen zo het indrukwekkende verhaal van Osip en Nadezjda, die moesten lijden onder de Stalinterreur. Osip stierf in 1938 in een Siberisch kamp. Nadezjda bewaarde honderden van zijn gedichten jarenlang in haar geheugen. Tot 1963. Daardoor kennen wij nu dit prachtige werk!

Dit heeft de kinderen geïnspireerd om zelf gedichten te schrijven. Daarbij maken ze ook tekeningen ( Met begeleiding door Sietse H. Bakker, graficus, en Hanneke de Munck, beeldhouwster, die het Monument voor de Liefde maakte samen met Chatsjatur Bely uit Rusland.)

Gegevens

Datum:
10 mei 2019
Tijd:
13:00 - 13:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Nadezjda Mandelstamstraat
Nadezjda Mandelstamstraat
Amsterdam Zuidoost
+ Google Maps