Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OBA is jarig: 100 jaar

16 februari - 14:00 - 17:00

Hoera! De OBA is jarig en bestaat 100 jaar. Dit jubileum vieren we met 100 dagen feest, in de hele stad! Een karavaan met gratis muziek-, theater, taal- en jeugdactiviteiten trekt langs alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam. Op 16 februari zijn er diverse activiteiten in OBA Bijlmerplein.

14:00 – 15:00 uur De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd. In het kader van OBA 100 speelt Eric Borrias deze voorstelling nog een keer.

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween. Naar de bestseller van Jonas Jonasson. Alleen al in Nederland meer dan 240.000 ex verkocht, sinds het verschijnen onafgebroken in de bestsellerslijst.

14:00 – 16:00 uur Why I love this book

In het kader van de 100 jaar OBA festiviteiten worden 100 Amsterdammers in zeven verschillende OBA vestigingen uitgenodigd om voor de camera in een minuut te vertellen over hun absolute lievelingsboek.

Misschien is dat een boek dat je enorm heeft geholpen toen alles even tegen zat, een boek dat je inspireerde bij keuzes in het leven, een indrukwekkend boek uit je jeugd, het boek waarmee je Nederlands leerde,…. kortom het boek dat er toe doet voor jou en dat iedereen zou moeten lezen.

De mooiste filmpjes worden vertoond op de digitale schermen in de OBA en op de website. Een compilatie wordt geprojecteerd op de viderand van Het Huis van alle Talen in de OBA Oosterdok. De in de filmpjes genoemde boeken komen verder in een ‘De 100 mooiste boeken van Amsterdammers’ kast.

14:30 – 16:30 uur Boekhappen!

Kinderboekenschrijfsters Saskia van der Wiel en Ymkje Swart lezen voor uit een feestelijk prentenboek op het Mega Voorleesbed (dit is het grootste bed dat je ooit hebt gezien). Daarna kan je meedoen met een fantasierijke kunstworkshop. Ga aan de slag met krijt, potloden, papier en nog veel meer… Hap mee!

Er is een workshop van kinderen van 4 jaar en ouder. En een workshop voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Tickets: gratis met OBA-pas / anders 5,- Aanmelden bij de balie van OBA Bijlmerplein.

15:30 – 16:50 uur, The Poetry Class, onder begeleiding van Gershwin Bonevacia

In het kader van de 100 jaar OBA festiviteiten treden zes aanstormende dichttalenten onder begeleiding van Gershwin Bonevacia op in OBA Bijlmerplein.

Gershwin geeft al langere tijd met veel enthousiasme Poetry Classes aan jonge mensen in OBA Bijlmerplein. Vandaag treden zij naar buiten, met hun eigen standup poetry mini-festival.

Toegang gratis, vrije inloop. Meer info hier.

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Category: