Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

N’zassa in Bijlmer Parktheater

26 september 2019 - 20:00

We Are On The Move de nieuwe dansvoorstelling N’zassa, onder leiding van choreograaf Serge Kofi. In deze productie komen jongeren van verschillende culturen bij elkaar om samen hun visie van de ideale wereld te presenteren.

N’zassa is een Afrikaans woord, dat ‘melange’ betekent en verwijst naar alle mensen uit alle lagen van de bevolking. N’zassa is niet alleen een verwijzing naar West-Afrika, maar is een krachtig woord dat een diepe boodschap van verbinding en cultureel erfgoed meedraagt. Nederland is een mooi voorbeeld van een plek waar diverse gemeenschappen samenkomen die een gedeeld verleden of culturele ‘N’zassa’ heeft. Met de nieuwe danstheaterproductie N’zassa wordt ingespeeld op de mix van culturen en de grote invloed die de geschiedenis en cultuur hierop hebben gehad. Deze voorstelling erkent en spreekt diverse culturele identiteiten aan en laat zien hoe onze ideale toekomst eruit kan zien als wij denken vanuit verbinding.

N’zassa gaat niet alleen over Afrika. N’zassa gaat over het creëren en nadenken over hoe de ideale wereld eruit zou zien. Hoe kijken we naar onszelf en hoe gaan wij als mensen met een verschillende culturele achtergrond met elkaar om. De beleving van de jongeren waar We Are On The Move gedurende deze dansproductie mee werkt staat centraal. We benadrukken niet de verschillen, maar maken de overeenkomsten nadrukkelijk zichtbaar. De boodschap en het beeld dat choreograaf Serge Koffi wil uitdragen is dat mensen vanuit de kracht van diverse culturen bij elkaar de schoonheid en de ideale wereld belichten.

N’zassa is een verhaal over het verleden en over het heden. In deze productie wordt de kracht van de culturele achtergrond verbonden met het besef dat al die culturen bij elkaar een eigen stempel drukken op onze huidige maatschappij. De veelzijdigheid en veelkleurigheid van de samenleving wordt tot uiting gebracht in N’zassa. De verschillende jonge dansers die onderdeel zijn van N’zassa staan symbool voor de kracht van diversiteit in de samenleving.

Gegevens

Datum:
26 september 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: