Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nile Rodgers & CHIC in AFAS Live

10 december 2018 - 08:00 - 20:00

Nile Rodgers & CHIC komen op 10 december naar AFAS Live

Na twee fantastische festivaloptredens afgelopen zomer op North Sea Jazz en Lowlands komt de legendarische disco/funkformatie Nile Rodgers & CHIC deze winter opnieuw naar Nederland: op 10 december brengen zij hun gloednieuwe, dansvloervullende liveshow naar AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoopverloopt via Ticketmaster.

In de show komen zowel bekende CHIC-hits als andere songs uit het oeuvre van Nile Rodgers aan bod. Daarnaast brengt de band een aantal nummers van het nieuwe album It’s About Time ten gehore. Het album is het eerste Nile Rodgers & CHIC album in 25 jaar.

CHIC werd in 1976 opgericht door gitarist Nile Rodgers, bassist Bernard Edwards en drummer Tony Thompson. Twee jaar later brak de band door met wereldhits als Le Freak en Est-ce Que (C’est CHIC). Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Let’s Dance van David Bowie, We Are Family van Sister Sledge, Like A Virgin van Madonna en Lose Yourself To Dance en Get Lucky in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams.

Nile Rodgers wordt alom geroemd voor zijn onmiskenbare, genre-overstijgende gevoel voor groove en zelfs na ruim veertig jaar in het vak weet hij nog steeds een nieuw en jong publiek aan te spreken. Zo werkt hij op het nieuwe album It’s About Time samen met hedendaagse artiesten als Lady Gaga, John Legend, Anderson .Paak, Mura Masa en Nao. Recentelijk werd hij als bekroning op zijn werk als een van de meest invloedrijke songwriters en producers aller tijden ingelijfd in de Rock & Roll Hall Of Fame en de Songwriters Hall Of Fame.

Gegevens

Datum:
10 december 2018
Tijd:
08:00 - 20:00
Evenement Category: