Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Makers Weekend in Bijlmer Parktheater

23 juni 2019 - 15:00 - 17:00

Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het podium voor de nieuwe makers. Een weekend lang vernieuwend, beeldend en grensverleggend theater van onze Nieuwe Makers en  gastmakers.

Zondag 23 juni

De Nieuwe Makers van dit jaar zijn Jomecia Oosterwolde en Wensley Piqué. Op dit moment zijn zij bezig met het creëren van een voorstelling, waarvan je deze zondag een preview kunt zien.

Met nagesprek

Na de voorstellingen praten we na met de makers over hun werk en hun weg als makers.

Nieuwe Maker Jomecia

Jomecia is geboren in Rotterdam. Op haar tiende begon ze haar studie aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, haalde vervolgens haar HBO diploma Performing Arts Ze danste al in haar afstudeer jaar in de internationale theaterproductie BLAZE. Ze ging op tournee met o.a Armin van Buuren, Lionell Richie, Diana Ross en Eva Simons en danste in tv shows als X-factor, Idols en The Voice. Daarnaast is te zien in commercials voor merken als NIKE, O’neil en Reebok. Nu verkent Jomecia haar liefde voor theater.

De voorstelling Awanaisa

In de voorstelling Awanaisa neemt Jomecia je mee op een reis naar realisatie, bewustwording en empowerment. Awanaisa is een ode aan de vrouw en Jomaicia brengt een boodschap over met grote impact.

Nieuwe Maker Wensley Piqué

In 2003 begon Wensley Piqué als speler bij theatergroep DOX waar hij 11 jaar tot de vaste spelerskern hoorde. In 2017 studeerde hij af als theatermaker en docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Wensley speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname en as te zien op festivals als Oerol, de Parade en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, Stichting Verhalenfabriek Freak du Chique, Theaterschool ON STAGE – Suriname, Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, Het Filiaal, De Bonte Hond, Generale Oost en Studio 100.

Engel Des Doods

In een enerverend poppenspel verteld Wensley het verhaal van een oude vrouw die vereenzaamt in haar slaapkamer. Voor ze gaat wil ze nog één keer haar enige zoon zien. Een duet tussen een oude vrouw de Engel des doods. Zijn stijl is fysiek, rauw, humoristisch en energiek.

Gastmaker Sarah Huygens met Who is She

Hoe hoort een vrouw te zijn en wie wilt zij zelf zijn? ‘Who is she’ is een voorstelling over existentialisme en moderne seksualiteit van de vrouw in de 21ste eeuw.

Choreografie: Sarah Huygens
Muziek: Joram Kroon
Dans: Jara Postma, Risa Yokoyama, Angela Galmanni, Ying Matthijse en Claudia Lantini

Gastmaker Christian Guerematchi en Guillermo Blinker met White Noise

Het duet White Noise is een cross-over tussen dans en spoken word, waarin het “zwarte” lichaam én de “zwarte” stem centraal staan. Zelfliefde of zelfhaat, onze identiteit is een kwetsbaar gegeven. Vooral als we leven in een klimaat van segregatie en polarisatie. Christian Guerematchi en Guillermo Blinker (OTION) gaan een dialoog aan en onderzoeken hoe dominante normen en waarden van een cultuur het eigen geluid van een individu beïnvloeden.

Concept, choreografie en dans: Christian Guerematchi
Dans, spoken word: Guillermo Blinker (OTION)
Design en kostuums: Jonathan Kok Wai Ho
Dramaturgie: Moos van den Broek
Photo: Dorien Grötzinger, Jean van Lingen, Ramon Rol
Medemogelijk gemaakt door: AFK (Stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst)

Gegevens

Datum:
23 juni 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,