Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumdag bij CBK

7 november - 12:00 - 17:00

Aanvankelijk stond zaterdag 7 november de Museumnacht Amsterdam op het programma bij CBK Zuidoost, maar die is door corona afgelast.  Het programma dat CBK Zuidoost voor de nacht had, is nu gepland voor de middag. Kunstenaar Tyna Adebowale is aanwezig met haar interactieve installatie en stimuleert ter plekke een vorm van community building: met een mobiele bibliotheek, de Hotspot van Uneme kunnen bezoekers boeken lenen, lezen, zich empoweren en kennis delen.Er zijn die dag drie time slots: van 12.00 tot 12.45 uur, van 13.00 tot 13.45 uur en van 14.00 tot 14.45 uur.

Kunstenaar Antonio Guzman neemt bezoekers mee in zijn performance Abya Yala Dub Gathering als reactie op het werk van Marianne Nicolson Blood on the Rocks (2020) dat momenteel te zien is in de expositie A Fair Share of Utopia bij CBK Zuidoost en Nest te Den Haag.
In zowel in het werk Blood on the Rocks van Marianne Nicolson, als in Abya Yala Dub Gathering van Antonio Guzman, is het afhandig maken van grond van inheemse gemeenschappen in de Amerika’s de rode draad.
Tussen 1862 en 1863 werd een pokkenepidemie langs de Canadese kust van British Columbia bewust strategisch ingezet om het land van First Nations stammen ‘leeg te ruimen’ voor een Europese koloniale doeleinden, waarbij grondstofwinning en gratis land de welvaart van een dominante witte klasse verzekerden.
In maart 2017, 155 jaar later werd een deel van het voorouderlijk land en leefgebied van het Ngäbe Buglé-volk in Panama onder water gezet door de bouw van een stuwdam. In naam van de ontwikkeling van ‘schone energie’ werden de mensenrechten van deze inheemse gemeenschap met de voeten getreden, terwijl vooral de economische belangen van enkele internationale investeerders, zoals de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, een cruciale rol speelden.
Het indigo textiel in de performance is gemaakt in samenwerking met beeldend kunstenaar en ontwerper Iva Jankovic en geblokdrukt in India in het Ajrakh Indigo House door Sufiyan Ismail Khatri.
Time slots Antonio Guzman: van 15.45 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 16.45 uur.
Beide performances vinden plaats in de gemeenschappelijke tuin van CBK Zuidoost. V
De performance van Antonio wordt gefilmd. Wie erbij wil zijn aan hier reserveren.
Voor de performance van visual artist Antonio Guzman zworden nog vrijwillgers gezocht van verschillende leeftijden.
Zij dansen en bewegen mee op de ritmes en choreografie van de kunstenaar. De performance duurt 15 minuten en zal twee keer zijn. Op donderdag 6 november is de generale repetitie tussen 13.00 en 14.00 uur.
Aanmelden hiervoor kan via een mailtje naar Delano Mac Andrew: d.macandrew@cbkzuidoost.nl

Gegevens

Datum:
7 november
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie: