Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Man Down in Bijlmer Parktheater

18 maart - 19:30

Het is tijd voor de rest van Nederland kennis te maken met de grensverleggende voorstelling: Man Down. In 2017 is de voorstelling in première gegaan bij Casco Amsterdam en tot op de dag van vandaag nog steeds één van de meest gevraagde producties van theatercollectief LostProject. Op 24 september wordt de tour afgetrapt in Theater Rotterdam en eindigt op 18 april bij het CC Amstel in onze vertrouwde stad Amsterdam.

Discussies over seksisme, streetharrasment, mensplaining, rape-culture en mannelijke privilege hebben de kijk op ‘de man’ in 10 jaar tijd veranderd. Klassieke stereotypen en masculien gedrag worden keihard veroordeeld en vaak ook terecht. Maar is masculien gedrag altijd negatief? Speelt cultuur en opvoeding een rol naar hoe er naar gender wordt gekeken? Wat betekent het om man te zijn anno 2017? LostProject in samenwerking met Tolhuis Tuin onderzoekt met het stuk Man Down de identiteit van de man.

Volwassen worden is niet makkelijk en daar zijn Joshua Sabajo, Guillermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Erwin Kiene, Ryan Pinas en Tim van den Heuvel het levend bewijs van. Het is nog lastiger om op te groeien in een samenleving waar de rol van de man nog onduidelijk is voor veel jongens. In plaats van mannen te forceren om echte mannen te zijn, moet het normaal zijn om dit voor jezelf in te kunnen vullen. In Man Down gaan de acteurs in een afgesloten ruimte het gevecht aan met hun emoties, tonen zij de kwetsbaarheid van de man, overwinnen zij hun angsten en stappen ze letterlijk en figuurlijk uit hun comfort zone. Het publiek krijgt de ware man te zien zonder de illusies, stereotypen en vooroordelen van de samenleving.
Man Down is een confronterende voorstelling over de man door een vrouw gemaakt. Gebaseerd op eigen verhalen en ervaringen van acht LostProject-mannen met op de regisseursstoel Priscilla Vaudelle. De nieuwsgierigheid naar de man werd getriggerd door de verschillende mannen in haar leven: haar opa, haar vader, haar broer, haar man en haar toekomstige zoon. Dit resulteerde in een eerlijk stuk waar zij en de acteurs samenwerken om een divers maar vooral een reëel beeld van de man te portretteren.

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
19:30
Evenement Categorie: