Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kindercommissie Zuidoost presenteert plannen

13 maart 2019 - 15:00 - 17:00

‘Komt u ook naar onze vergadering op 13 maart? Het wordt hartstikke spannend. We gaan voorstellen presenteren, waarbij drie plannen doorgaan naar de tweede ronde op 8 mei. Uiteindelijk wordt één plan uitgevoerd in Zuidoost.  Daar zijn we super trots op!’ Voorzitter Whitney Pengel (11 jaar) van de Kindercommissie Zuidoost kijkt reikhalzend uit naar de vergadering.

Zuidoost heeft sinds januari dit jaar een Kindercommissie. Een commissie met leerlingen uit groep 7 van zes (basis)scholen. Ze komen niet alleen met plannen voor de eigen omgeving of stadsdeelbreed, maar doen ook mee aan een challenge. Dat kan bijvoorbeeld gaat om onderdelen voor een speeltuin, tegengaan van zwerfval of verminderen van eenzaamheid. Daarbij kiest de Kindercommissie voor een winnend voorstel, dat wordt uitgevoerd. Vooralsnog gaat het om een pilot van een half jaar met de scholen De Rozemarn, Shri Laksmi, De Blauwe lijn, De Bijlmerhorst, 16e Montessori en Het Gein. Per school zitten twee leerlingen in de Kindercommissie. Van elk van deze scholen nemen twee kinderen plaats in de Kindercommissie.

Frisse en creatieve ideeën
Volgende vergaderdata zijn op de woensdagen  10 april, 08 mei en 29 mei. Steeds van 15.00–17.00 uur. Zuidoost telt relatief veel jongeren, weet ook stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. ‘Ik spreek veel jongeren en weet dat zij vaak frisse en creatieve ideeën voor hun eigen woonomgeving hebben. Wij vinden het belangrijk om hun stem te horen. Ik verwacht er veel van’.

Gegevens

Datum:
13 maart 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,