Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jongerenherdenking Driemond

3 april - 11:00 - 12:00

Jongerenherdenking Driemond: “Geef vrijheid door, juist NU”

Op woensdag 3 april om 11.00 uur ’s morgens wordt voor de 5e keer de jaarlijkse dodenherdenking in Driemond georganiseerd.

Ter herinnering aan “alle mensen die zich hebben ingezet voor de verdediging van onze vrijheid en hen die slachtoffer van een oorlog zijn geworden”.

De herdenking vindt plaats bij het monument van het ‘Ongebroken Verzet’ op de Begraafplaats in Driemond, Provincialeweg, Driemond.

De kinderen van de twee basisscholen en docenten, voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost mevrouw Tanja Jadnanansing, bewoners en leden van de Dorpsraad Driemond, leden van het 4en5 mei comité Amsterdam Zuidoost en andere belangstellenden zullen aanwezig zijn.

De herdenking wordt geleid door de heer Hennie Knapen. De kinderen vertellen een gedicht en zingen een lied, Tanja Jadnanansing, houdt een toespraak evenals de voorzitter van 4en5 mei CAZ, mevrouw Janneke Roos.
We zijn daarna twee minuten stil en zingen dan het 1e couplet van het Wilhelmus. Vervolgens worden bloemen gelegd bij de twee monumenten.

De herdenking wordt georganiseerd door het 4en5mei comite Amsterdam ZO in samenwerking met de docenten en leerlingen van de Cornelis Jetses school, de Jan Woudsmaschool en de Dorpsraad Driemond.

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Category:

Locatie

begraafplaats Driemond
Provincialeweg 2
1108AA Amsterdam Zuidoost
+ Google Maps