Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiebijeenkomst over nieuwe milieuzone voor oudere dieselauto’s in Stadsdeelkantoor

21 januari - 18:00 - 20:00

Vanaf november 2020 mogen alleen personenauto’s en bestelauto’s op diesel uit 2006 en later nog binnen de Ring A10 rijden. Zuidoost valt niet binnen deze zone, maar deze maatregel heeft wel gevolgen voor autobezitters in  ons stadsdeel. Op dinsdag 21 januari is van 18.00-20.00 uur een informatiebijeenkomst op het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150. Dan kunt u terecht voor al uw vragen over de milieuzone, de subsidies en de mogelijke ontheffingen. Ook kunt u hier mondeling uw mening geven over de milieuzone.

Betere luchtkwaliteit
De nieuwe milieuzone moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad, vooral op plekken waar nu nog de Europese grenswaarden worden overschreden, zoals de Weesperstraat. De bewoners roken daar door deze maatregel straks zo’n 44 sigaretten per jaar minder mee.

Uitzonderingen
De milieuzone geldt niet voor álle dieselvoertuigen met een emissieklasse 3 of lager. Er zijn landelijk uitzonderingen voor:
-kampeerwagens van inwoners van een milieuzonegebied;
-bepaalde aangepaste voertuigen voor gehandicapten;
-rolstoeltoegankelijke voertuigen;
-oldtimers van 40 jaar en ouder.

Geef uw mening
U kunt tot en met 17 februari uw mening geven over de plannen. Dat noemen we een zienswijze indienen. Wij bekijken alle zienswijzen en nemen ze mee in de afweging voor het definitieve besluit over de milieuzone. Dat kan op:   :https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/inspraak-milieuzone-dieselauto/.

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
18:00 - 20:00
Evenement Category: