Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In de Pocket: Chemical Beauty?

25 januari 2019 - 09:30 - 17:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden. We tonen wat we doen bij de kapper, in de nagelstudio of voor de spiegel in de badkamer. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone, in onze broekzak! Deze ‘broekzakarchieven’ verzamelt Imagine IC in het jongerenproject ‘In de Pocket’, om zo de belevingswereld van jonge mensen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat bewaren zij op hun telefoons? En wat zegt dat over wat voor hen belangrijk is? Dit schooljaar verkennen wij het thema schoonheid.

Hoe maak je je mooi? Is mooi zijn maakbaar? Hoe denk je over schoonheid? En hoe ver ga je om je ideaal te bereiken? Over deze vragen gaat de tentoonstelling ‘In de Pocket: Chemical Beauty’. De expositie verkent middels broekzakarchieven het hedendaags erfgoed: de verhalen en voorwerpen die er vandaag de dag toe doen op. Door middel van workshops met studenten van het mbo, creëren we in de tentoonstelling een collectief broekzakarchief.

Naast dit collectieve broekzakarchief, geven Instagram-influencer Ashlee Janelle,  presentatrice Nienke van Dijk, en danser en poëet Gary Gravenbeek ons een kijkje in hun persoonlijke broekzakarchief. Wat bewaren zij, en hoe ver gaan zij voor schoonheid? Aan de hand van verschillende foto’s en filmpjes nemen ze de bezoekers mee in hun smartphone en leggen zij uit wat schoonheid voor hen betekent.

‘Chemical Beauty?’ is een reizende tentoonstelling die tot en met 30 juni 2019 op verschillende locaties te zien is. De expo start in het huis van Imagine IC, en reist naar OBA Meervaart, OBA Banne en OBA de Hallen. Houd de site in de gaten voor de specifieke data. Tot 17 februari in Imagine IC.

Gegevens

Datum:
25 januari 2019
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Imagine IC
Amsterdam Zuidoost + Google Maps