In het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft.

Over De Dansers

De Dansers, geleid door choreograaf/danser Josephine van Rheenen (1988) en componist/muzikant Guy Corneille (1990), vormen een veelzijdig gezelschap van dansers en muzikanten gevestigd in Utrecht. Ze zijn bekend om hun unieke ‘dansconcerten,’ waarin levendige moderne dans samensmelt met live muziek. De voorstellingen van De Dansers vertellen meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, met een speels anarchisme als rode draad. Ze schudden los wat vastzit en brengen momenten van verstilling waar dat nodig is.

Het gezelschap streeft ernaar om mensen te inspireren tot meer lichamelijkheid en persoonlijke verbinding, vooral in een tijd waarin schermen onze aandacht vaak opeisen. Hun werk spreekt zowel de levenslust van kinderen aan als de verlangens naar overgave en lichamelijkheid die volwassenen soms vergeten zijn.

Gegevens

Wanneer

6 maart 2024

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

Getekend Marlon Kicken