Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het haperende lichaam in het CBK

20 januari 2018 - 11:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

TENTOONSTELLING
Al meer dan twintig jaar heeft Liz Atkin last van ‘compulsive skin picking’. Ze  maakt ‘compulsive  drawings’ om haar dwangneuroses tegen te gaan;  Een aantal jaar geleden  heeft Jan Kleingeld een herseninfarct gehad. Dit heeft grote invloed gehad op zijn manier van werken; Als kind is Helen Zeru door een sjamaan behandeld voor haar extreme verlegenheid. In haar werk reflecteert ze op de rituelen die ze onderging. Dit zijn een aantal voorbeelden van kunstenaars die in de tentoonstelling Het Haperende Lichaam hun werk presenteren. Deze tentoostelling is tweetalig: NL en EN.

Opening: zaterdag 20 januari, 16 tot 19 uur
Gastspreker: Amma Asante, bestuursvoorzitter Stichting CBK Zuidoosten
en NIEUWJAARSBORREL

Deelnemende kunstenaars:
Liz Atkin (UK), Gita Hacham (NL/Zweden), Sonja Hillen (NL), Ji-Min Huang (NL),  Raymond Huisman (NL), Jan Kleingeld (NL), ), Hannah Laycock (UK),   Immy Mali (Uganda),  Jo Pearson (UK), Aram Tanis (NL), Siobhan Wall (UK/NL), Rosalinde C. Zeidman (NL),  Helen Zeru (Ethiopië)

‘Het haperende lichaam’ is een expositie met werk van 13  kunstenaars over beperkingen en aandoeningen van het menselijke lichaam en geest. ‘Ziekte’ wordt in deze expositie niet als iets zieligs of negatiefs benaderd, maar als onderdeel van het dagelijks bestaan; iedereen krijgt op een zeker punt in het leven te maken met  fysieke of psychische klachten. Het is daarmee een thema dat zowel vertrouwd is, maar ook een  onbekende en onverwachte kant heeft.

De 13 (internationale) kunstenaars die deelnemen aan deze expositie maken intiem werk over fysieke of mentale condities die onderdeel zijn van hun leven of dat van hun dierbaren. Voor sommige kunstenaars werkt het maken van kunst over dit thema therapeutisch; voor anderen is het een weergave van de ‘facts of life’.

Gegevens

Datum:
20 januari 2018
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,