Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Haar & Hem, verhalen uit de kappersstoel

16 september - 20:30

Altijd al benieuwd wat kapper en klant tijdens een knipbeurt bespreken? Tijdens Haar & Hem krijg je het antwoord. Haar & Hem is een nieuwe theatervorm waarin de kappersstoel en persoonlijke verhalen vol twijfels en kwetsbaarheden centraal staan.

Roddels, sterke verhalen

De kapperszaak waar de Rotterdamse Ivan Winter knipt, staat midden in de wijk Cool. Tijdens het knippen praat hij met en luistert hij naar de mannen uit de buurt. Roddels, sterke verhalen, maar ook persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo verandert Ivan, met zijn handen letterlijk in het haar van zijn klanten, van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon. Op basis van deze verhalen maakte Ivan een hoorspel, waarvan Haar & Hem de theatrale podiumvertaling is. Hoe verschillend de achtergrond van de mannen ook is: hun angsten, onzekerheden en twijfels zijn universeel.

Stiekem naast de kappersstoel

Via een koptelefoon luister je mee naar deze intieme gesprekken. Alsof je stiekem in de kappersstoel ernaast zit. Op het podium vertolken spoken word artiesten de rol van stemacteurs. JNM (Jennifer Muntslag) praat de avond aan elkaar. De voorstelling is ontwikkeld onder begeleiding van Marjet Roerink. Verwacht een avond als nooit te voren, met een mix van theater, hoorspel en spoken word door het crème de la crème van de Rotterdamse spoken word scene. Een avondvullend programma met naast de voorstelling een toffe randprogrammering.

Over Ivan Winter
Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij ook op andere plekken actief in de culturele scene van Rotterdam. Met MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Verder is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen.

 

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
20:30

Locatie

Amsterdam Zuidoost + Google Maps