Over Edge of Here 

In deze debuutcollectie combineert Kelechi Okafor de oudheid met het ultramoderne om zo verhalen van hedendaags Zwart-vrouw zijn te verkennen. Dit doet ze door de manieren waarop we nu leven te bevragen en door vooruit te blikken op onze nabije toekomst. 

Edge of Here beurt op, nodigt uit tot nadenken en is soms huiveringwekkend: dit zijn verhalen die geworteld zijn in het herkenbare maar die niet beperkt worden door de grenzen van onze huidige realiteit- waar waarheid op onverwachte manieren verbeelding en spiritualiteit kan ontmoeten. Wil je deze lezing bijwonen koop je ticket via deze link.

Over de GembertheeSessies

De GembertheeSessies is een serie gesprekken waarbij choreografen, filmmakers en literatuurkenners hun creatieve processen en inspiratiebronnen delen aan de hand van foto’s, video’s en teksten. Onder het genot van gemberthee van poetry- en cocktailbar Labyrinth bespreken ze hun werken met de host Simone Zeefuik en het publiek. Elke sessie begint met een toonmoment, zoals een deel van een voorstelling, een lezing, of een compilatie van filmscènes, afhankelijk van het genre waarin ze bekend zijn.

Gegevens

Wanneer

30 maart 2024

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

Kromanti (8+) ISH Dance Collective in Bijlmer Parktheater