Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fra Fra Sound 40 jaar in Bijlmer Parktheater

4 april - 20:00

De wortels van Fra Big Band zijn diep verankert in Zuidoost.
Er is daarom geen betere plek dan het Bijlmerpark Theater denkbaar om het 40 jarig jubileum te vieren van de Fra Fra orkesten.

De swingende, sprankelende bigband-jazz van Fra Fra Big Band staat in de traditie van ‘the great black music’, zoals trompetlegende Lester Bowie het omschrijft. Vanuit de Surinaamse muziekscene van Amsterdam vond de achttienkoppige groep verwantschap met muziek van over de hele wereld: Amerikaans, Europees, Caraïbisch, West-Afrikaans en meer. Solisten van topniveau maken de optredens van Fra Fra Big Band een feest voor iedere luisteraar.

40 jaar na oprichting in de Surinaamse gemeenschap van De Bijlmer heeft Fra Fra Big Band  zich ontwikkeld tot een instituut voor Afro-Caraïbische bigband-jazz. Over de hele wereld oogsten het ensemble Fra Fra Sound en Fra Fra Big Band succes met hun gloedvolle, aanstekelijke muziek waarin ruimte is voor jazz, blues, soul en gospel. De Fra Fra ensembles zijn een belangrijk platform voor jonge musici. Het gezelschap onder leiding van bassist Vincent Henar werkt regelmatig samen met beroemde solisten.

Gegevens

Datum:
4 april
Tijd:
20:00
Evenement Categories:
,