Aarde, water, lucht en bos

Toka-ya Quassie, een zelfverzekerde Winti-gelovige zal u mee nemen op een spirituele reis om kennis te maken met de eigenschappen van Anyame. Zijn verhaal benadrukt het belang van verbondenheid met de natuur, het eren van voorouders en het volgen van de 4 paden – aarde, water, lucht en bos – als manieren om spirituele verlichting en de aanwezigheid van Anyame te bereiken.

Elk pad vertegenwoordigt een aspect van de natuur en biedt lessen en rituelen die de gemeenschap verbinden met de essentie van het leven. Uiteindelijk komt de boodschap naar voren dat Anyame overal te vinden is, en dat het oproepen van de kracht en begeleiding van voorouders essentieel is voor een spirituele reis.

Over Naks Wan Rutu

NAKS Wan Rutu NAKS Wan Rutu is een jeugdafdeling van de organisatie NAKS, welke haar oorsprong kent vanaf 3 oktober 2000. Organisatie NAKS is opgericht in het jaar 1947. In de afgelopen twee decennia heeft NAKS Wan Rutu met succes bijgedragen aan het behoud en de bevordering van de Afro-Surinaamse dans, en tevens aan de bewustwording rondom het slavernijverleden.

Door het organiseren van diverse dansworkshops voor de gemeenschap, indrukwekkende dansvoorstellingen en zelfs door het pionieren met de eerste Afro-Surinaamse dansconferentie vorig jaar, heeft deze organisatie een blijvende impact gehad. Niet alleen heeft NAKS Wan Rutu de danswereld verrijkt, maar het heeft tevens een waardevolle brug geslagen tussen erfgoed, kunst en gemeenschap, en daarmee een erfenis gecreëerd die voor altijd zal voortleven. 

Gegevens

Wanneer

28 juli 2024

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

Sportmanië: Letterdans (6+) – in OBA Reigersbos