Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Burdon & The Animals in AFAS Live

30 september 2019 - 20:00

Eric Burdon & The Animals komt op 30 september naar AFAS Live

Eric Burdon is een Britse Rock muzikant. Hij was een zanger van de band The Animals en War. Hij is onder andere bekend van ‘We Gotta Get Out of This Place’, ‘San Franciscan Nights’, ‘Monterey, Spill the Wine’ en cover versies van  House oft he Rising Sun’ en ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’. De kaartverkoop verloopt via Eventim.

Burdon experimenteerde herhaaldelijk succesvol met nieuwe muziekstijlen. Sterk beïnvloed door de Blues van Bo Diddley en de Soul van Ray Charles heeft hij sinds de jaren zestig bijna vijftig albums uitgebracht, waarvan sommige wereldwijd hoge noteringen behaalden. Hij trad op met Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Witherspoon en Otis Redding. Hij werd zelfs benoemd door Patti Smith en Iggy Pop als een van hun tien favoriete musici. In muziektijdschrift Rolling Stone staat hij op nummer 57 van de grootste zangers aller tijden.

Burdons eerste band in 1958 was The Pagan Jazz, waarin hij speelde met John Steel. De band veranderde sindsdien meerdere malen van samenstelling. In 1961 zong Burdon ook voor Alexis Korner en sloot zich bij Blues Incorporated aan, waar hij Alan Price leerde kennen. In 1962 richtte Burdon en Price de Alan Price Rhythm & Blues Combo op, die in 1964 werd omgedoopt naar The Animals. Met deze formatie was Burdon jarenlang zeer succesvol, met de nummer één hit House of the Rising Sun en verschillende top 10 hits. Nadat Price zich in 1965 terugtrok uit de band, nam Burdon de leiding over. In 1966 werd de naam veranderd in Eric Burdon en The Animals.

Gegevens

Datum:
30 september 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: