Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eén van ons

29 oktober - 20:00

Eén man. Alleen in zijn cel. Hij vertelt, leest hardop voor uit zijn schrift. Waarvoor hij zit opgesloten weten we niet. Acteur en meesterverteller Kenneth Herdigein is levenslang gestrafte Luc S. in de avondvullende theatermonoloog Een van ons, naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten. Een aangrijpende en spannende voorstelling over zingeving in tijden van crisis, over de dunne grens tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, over hoop als vijand en de kracht van kunst (literatuur).

De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal van Luc indrukwekkend actueel en herkenbaar. Christine Otten inspireerde Een van ons op haar ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.

Acteur Kenneth Herdigein over Een van ons: Ik vind het bijzonder om mee te mogen werken aan Een Van Ons, omdat de productie handelt over leven in een gevangenis. Dat spreekt mij zeer aan, omdat ik Het Leven vaak als zodanig ervaar, als in een gevangenis, zeker nu in Coronatijd. Het gevecht van Luc in Een Van Ons, om te overleven, is mijn gevecht, het gevecht van Kenneth Herdigein. “Mijn enige ambitie, is mezelf ervan te overtuigen dat ik besta. Luc was here, zoiets…”

Verdiepend programma en nagesprek
Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de makers en een ex-gedetineerde en oud-deelnemer aan de schrijfgroep in de gevangenis van Heerhugowaard. Aretha-Pam Apong sluit de avond af met een ultrakorte spoken word performance.

 

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
20:00

Locatie

bijlmer parktheater
Amsterdam Zuidoost + Google Maps