Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eèn van ons

31 oktober 2020 - 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 6 november 2020 at 20:00

One event on 19 november 2020 at 20:00

One event on 20 november 2020 at 20:00

Eén man. Alleen in zijn cel. Hij vertelt, leest hardop voor uit zijn schrift. Waarvoor hij zit opgesloten weten we niet. Acteur en meesterverteller Kenneth Herdigein is levenslang gestrafte Luc S. in de avondvullende theatermonoloog Eèn van ons, naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten. Een aangrijpende en spannende voorstelling over zingeving in tijden van crisis, over de dunne grens tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, over hoop als vijand en de kracht van kunst.

De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal van Luc indrukwekkend actueel en herkenbaar. Christine Otten inspireerde Een van ons op haar ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.

Acteur Kenneth Herdigein over Eèn van ons:  Ik vind het bijzonder om mee te mogen werken aan Een Van Ons, omdat de productie handelt over leven in een gevangenis. Dat spreekt mij zeer aan, omdat ik Het Leven vaak als zodanig ervaar, als in een gevangenis, zeker nu in Coronatijd. Het gevecht van Luc in Een Van Ons, om te overleven, is mijn gevecht, het gevecht van Kenneth Herdigein. “Mijn enige ambitie, is mezelf ervan te overtuigen dat ik besta. Luc was here, zoiets…”

Verdiepend programma en nagesprek

Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de makers en een ex-gedetineerde en oud-deelnemer aan de schrijfgroep in de gevangenis van Heerhugowaard. Aretha-Pam Apong sluit de avond af met een ultrakorte spoken word performance.

 

De ervaringen van Christine Otten als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard vormden de inspiratie voor Een van ons. Deze bijzondere coproductie met het Bijlmer Parktheater is een kroon op haar 25 jarig schrijversjubileum.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2020
Tijd:
20:00

Locatie

bijlmer parktheater
Amsterdam Zuidoost + Google Maps