Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

eDivisie Finals in AFAS Live

15 februari - 13:00 - 17:00

Op zaterdag 15 februari 2020 worden de edivisie finals gespeeld in AFAS Live.

Tijdens het grootste EA SPORTS FIFA-evenement ter wereld strijden de beste edivisie-spelers van Nederland om het Nederlands Kampioenschap en € 50.000,- aan prijzengeld. Kaarten voor de eDivisie Finals zijn vanaf nu te koop via https://www.edivisie.nl/finals. Tot 8 januari geldt er een speciale prijs van €10,- per ticket.

De eDivisie Finals zijn een unieke belevenis voor alle EA SPORTS FIFA 20-fans. Gedurende een hele dag wordt AFAS Live omgebouwd tot een stadion, waar duizenden toeschouwers live kunnen genieten van wedstrijden op wereldniveau en spectaculair entertainment.

In de FIFA FANZONE kunnen fans het opnemen tegen eDivisiespelers in een zogenaamde “Beat the Pro”. Uiteraard zijn er consoles aanwezig waar de fans tegen elkaar kunnen spelen. De eDivisiespelers van alle 18 eredivisieclubs zijn aanwezig tijdens de eDivisie Finals, net als de bekende commentatoren van de eDivisie.

EEN EVENT DAT FANS NOOIT ZULLEN VERGETEN

“Het is ontzettend gaaf om het grootste EA SPORTS FIFA 20 event ter wereld te organiseren.” zegt Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie C.V. “Nederland is een groot EA SPORTS FIFA-land, met ruim 1,5 miljoen spelers. Dat zie je aan onze grootschalige en betrokken achterban en voor hen gaan we, samen met onze partner DreamHack, de eDivisie Finals zo spectaculair mogelijk maken. Dit wordt een event dat onze fans nooit zullen vergeten.”

“We zijn heel trots om de eDivisie Finals te organiseren in een grote arena als AFAS Live en, in het eerste seizoen dat we samenwerken met de eredivisie, een event van deze omvang te kunnen bieden. We zien veel potentie in EA SPORTS FIFA als eSports en de eDivisie, met haar getalenteerde en bekende spelers, is een ideale partner om samen in deze wereld te pionieren.” zegt Sanne Okholm Ravn Faxøe, Director of eFootball bij DreamHack.

Sanne vervolgt: “DreamHack heeft veel ervaring in het organiseren van grootschalige EA SPORTS FIFA events en in het afgelopen jaar hebben in totaliteit 5.500 toeschouwers EA SPORTS FIFA events van wereldniveau bijgewoond in Denemarken en Zweden. We hebben hoge verwachtingen van deze eerste editie van de eDivisie Finals.”

Tijdens de eDivisie Finals worden de kwartfinales, halve finales en de finale van de eDivisie gespeeld. In totaal strijden acht eDivisie-clubs voor de titel en een prijzenpot van € 50.000,-.

DEELNEMENDE CLUBS
De eerste twee clubs die zich plaatsen voor de eDivisie Finals zijn na de laatste reguliere speelronde op 14 januari 2020 bekend. De overige zes clubs worden bepaald aan de hand van de Playoffs op 20 en 21 januari.

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie: