Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eclipsed in Bijlmer Parktheater

27 februari - 20:00

Eclipsed gaat over vijf vrouwen die tijdens de burgeroorlog in Liberia werden ontvoerd en jarenlang systematisch zijn misbruikt. Ze verzetten zich tegen hun situatie door te overleven. Een voorstelling over identiteit, geschiedenis, seksualiteit en zusterliefde.

Eclips (geschreven door D. Gurira) vertelt het verhaal van Liberiaanse vrouwen die in het midden van de burgeroorlog zitten in 2003. Er wordt ingezoomd op vijf vrouwen die compleet verschillen van elkaar. Deze vrouwen zijn als kind ontvoerd en gedwongen om de warlords jarenlang te bevredigen. Desondanks weten ze hoe ze zich staande moeten houden in het laatste deel van die oorlog. Hun karakters, hun complexiteiten en de keuze die ze maken beïnvloeden drastisch hun onontkoombare vooruitzichten. Het publiek volgt vijf jonge dames die zich verzetten door te overleven. Eclips gaat over identiteit, geschiedenis, seksualiteit en zusterliefde. Een verhaal over politiek; wereldpolitiek van de Afrikaanse diaspora en van het westen.

Over Gavin-Viano

Gavin Viano ensceneert kunstproducties met maatschappelijke urgentie: Theater, muziek & dans. Zijn werk valt onder grass roots initiatieven; hij kaart  bepaalde thematiek en problematiek aan die in zijn gemeenschap van hoog belang zijn; Historische gebeurtenissen, seksualiteit, identiteit, denksystemen, politiek en de definitie van mens zijn.

Hij is vierdejaars regie-student aan de Toneelacademie en sloot onlangs zijn regie-assistentie af bij Toneelgroep Oostpool. In 2012 kreeg hij na zijn studie aan Codarts Rotterdamse Dansacademie vier scholarships voor een studie aan The New York Film Academy in New York City. Hij was te zien in de voorstellingen Grease (Vorst Nationaal) en Yab Yum (Koninklijk Carré). In 2014 ging hij aan de slag bij Stage Entertainment en speelde Dipper Riley in de voorstelling Rocky Das Musical (Hamburg). Van 2016 tot 2018 speelde hij in de politieke voorstelling Ragtime Das Musical (Staatstheater Kassel, Braunschweig en Oper Graz).

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: