Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diaspora thuis te bekijken

31 oktober - 19:30

In augustus is de film Diaspora in première gegaan ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Indonesië. Drie jongeren met wortels in Indonesië vertellen daarin hoe zij aankijken tegen ons koloniaal erfgoed in de context van het verleden, en van de vrijheid waarin we nu leven.

De film is gemaakt door Suzanne Rastovac in opdracht van het 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost, met financiële ondersteuning van de gemeente Amsterdam.
In vervolg hierop heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam nu op zaterdag 31 oktober om 19.30 uur een debatprogramma georganiseerd van ‘Beyond Walls’ over de actuele betekenis van koloniaal erfgoed:
Tijdens dit programma een diversiteit aan perspectieven, de betekenis van meerstemmigheid en koloniaal erfgoed verkend. Er wordt gekeken naar Nederland, maar ook over de grens. Imara Limon, curator bij het Amsterdam Museum geeft een inleiding op deze thematiek. Programmamaker, curator en beeldend kunstenaar Richard Kofi gaat in gesprek met drie deelnemers uit Diaspora, namelijk Amanda Pinatihn (Conservator Vormgeving bij het Stedelijk Museum en PhD kandidaat), Raki Ap (educator en activist) en Yopi Abraham (kunstenaar en founder Awareness Moluccan Identity).
Tijdens deze avond is ook de primeur van Manual for te Displaced: het multidisciplinaire performance project van spoken word artiest Robin Block en visual storyteller Jeremy Flohr.
Vanwege de corona maatregelen was er een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, die helaas niet meer beschikbaar zijn.

Wie geen kaartje heeft kan de lezing en voorstelling toch vanuit huis kunt volgen. Via deze OBA-link
ook de film Diaspora worden bekeken. Met deze link kan het programma live worden gevolgd of op een later tijdstip worden bekijken.

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
19:30

Locatie

thuis