Scoor momentopnamen uit vervlogen tijden

Schoonspringers die een show opvoeren in 1930, trotse vliegeniers bij een van de eerste Fokker vliegtuigen, een jonge vrouw in het toenmalige Nederlands-Indië in belle epoque stijl, een familie in een T-Ford, een lachend meisje met haar armen vol poppen en jaren ‘20 kapsel. Bij Dialogue Vintage Photography Amsterdam zie je het allemaal. Het zijn momentopnamen uit vervlogen tijden, maar niet ongrijpbaar: op de beurs van Dialogue kun je al een vintage foto bemachtigen vanaf één euro.

Meer dan 15.000 vintage foto’s

Het hart van Dialogue Vintage Photography Amsterdam wordt gevormd door de internationale beurs waarbij liefhebbers van oude fotografie en fotoboeken kunnen schatgraven naar bijzondere aanwinsten voor hun eigen verzameling. Er worden in totaal meer dan 15.000 foto’s uit de periode 1839-1990 te koop aangeboden door beursdeelnemers uit onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België.

Lezingen en workshops

Het programma omvat tal van lezingen en workshops. Zo zijn er onder meer workshops in oude technieken van fotografen Koos Breukel en Hans de Kort. Hilde Haest, conservator fotografie van het Rijksmuseum Amsterdam, komt vertellen over het werkarchief van Ed van der Elsken. Grafische ontwerper Willem van Zoetendaal vertelt met de voorbeelden op tafel over zijn fotoboeken van onder meer George Hendrik Breitner, Johan van der Keuken en Esther kroon. Bezoekers kunnen bovendien zelf op de foto in een Dream Machines installatie van Ruben Lundgren. Dialogue vormt ook het startpunt van een fototentoonstelling in het Atrium van het CEC gebouw waar Dialogue plaatsvindt. De Amsterdamse fotograaf Sander Troelstra toont hier portretteren van mensen uit stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Gegevens

Wanneer

23 september 2023

Locatie

CEC
Bijlmerdreef 1289
Amsterdam

De Grote Amsterdam Quiz – voorrondes