Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De week van 1104 K-buurt: in tijden van Corona

6 september - 12 september

In de ´Week van 1104 K-buurt´ georganiseerd zijn veel mooie programma’s door de buurt voor de buurt te zien. De week begint met een speciaal ‘’Weekend van Kortvoort’’ en de Bijlmerbios.

In tijden van Corona is het lastig dingen te organiseren die buurtbinding versterken. Maar veel is ook wel mogelijk. Zo is er een vliegerwedstrijd voor kinderen, een scootmobiel speurtocht door de buurt voor senioren en nog veel meer.

De hele week zullen heel veel buurt toppers hun deuren open om buurtbewoners te verwelkomen. Denk onder andere aan multicultureel wijkcentrum Kormelink van SIMUD, de Kunstenaars van Open Ateliers in Kruitberg, K-Zone Sports, de Kortvoort Kanjers, Harmony House, Swazoom, African Roots Movements, GroenplatVorm, Winkeliers en meer.

Er komt een pop-up versie van het toekomstig jongeren talent centrum Kbuurt onder de metrobaan van maandag 7 tot en met vrijdag 11 september en idem een try-out van African Cultural Heritage Centre op het veld op de kop van Kleiburg van woensdag 9 tot en met zondag 13 september.

Veel activiteiten zullen ook de gelegenheid geven bewoners te informeren en te betrekken over ontwikkeling die de Kbuurt gaat doormaken, zoals de plannen voor #Kmiddencocreatie en #Kbuurtaardgasvrij.

De K-buurt is een buurt in Amsterdam Zuidoost waar veel organisaties en bewoners en ondernemers via buurtcollectief Hart voor de Kbuurt samenwerken aan een betere buurt voor allemaal.

Zegt Angelique Hoogmoed, bewoonster en coördinator van de week bij Hart Voor de Kbuurt; Ik hoop deze week bijdraagt aan de samenhang in de buurt en laat zien hoe krachtig de K-buurt zich houdt ondanks Corona.´

De officiële opening van de week vindt plaats van 17:00 – 20:00 uur bij Wijkcentrum Kormelink van multicultureel instituut SIMUD. Kormelinkweg Kormelinkweg 1, 1104 NP Amsterdam. Aanmelden is verplicht ivm Corona.

Houd altijd voldoende afstand en kijk voor de laatste info op www.1104enzo.nl/deweekvan1104
of download laatste versie van het programma op pdf via www.bit.ly/pdfdeweekvan1104

SamenSterk ❤ SamenKbuurt

Contact: Angelique Hoogmoed 0647162753
Informatie: www.1104enzo.nl en www.facebook.com/hartvoordekbuurt

 

Gegevens

Begin:
6 september
Einde:
12 september

Locatie

Kbuurt
Amsterdam Zuidoost + Google Maps