Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn presenteren: De Nederlandsche Cocaïnefabriek, legale handel tijdens WOI

Een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Eerste Wereldoorlog

De muziektheatervoorstelling is vrij gebaseerd op het boek ‘De Handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek’ van Conny Braam. De voorstelling gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens WOI (1914-1918). Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden.

Programma

Het programma speelt najaar 2023 in diverse theaters door het land en op locatie in musea. In theaters start het programma met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. 

Gamevoorstelling

Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en maak je eigen keuzes in tijden van crisis en oorlog. Maar iedere keuze heeft consequenties. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Gegevens

Wanneer

19 december 2023

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

A Gospel Christmas ZO! Gospel Choir