Speciaal programma op 24 augustus

Naast films is er dit jaar echter ook Streetart en een hip-hop muziekoptreden. Speciaal op zaterdag 24 augustus zullen overdag tien lokale en internationaal bekende street artist live komen schilderen. Het resultaat zal het hele weekend zichtbaar zijn voor publiek. Ook zal rapper Kiddo Cee op 24 augustus vooraf aan de hoofdfilm ‘Straight Outta Compton’ zijn nieuwste album ‘1104’ introduceren met een live optreden.

Het film aanbod voor dit weekend

Vrijdag 23 augustus

‘Moeder Suriname’. Documentaire die uniek archiefmateriaal gebruikt om het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw te vertellen. Het levensverhaal beslaat de periode van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975.

Zaterdag 24 augustus

‘Straight Outta Compton’. Drama waarin vijf jonge mannen in de jaren negentig openhartige teksten en hardcore beats gebruiken om hun frustraties en woede te uiten over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika. Hun muziek heeft nog steeds invloed op de hedendaagse samenleving.

Zondag 25 augustus

‘The Braid’. Feelgood movie waarin de levens van drie vrouwen uit verschillende werelddelen en ondanks grote culturele verschillen toch met elkaar vervlochten zijn. Verfilming naar aanleiding van het gelijknamige boek van Laetitia Colombani.

Alle films starten om 21:00 uur, zijn Nederlands ondertiteld en geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. De toegang is gratis. Wil je meer weten ga voor alle informatie naar de website.

Gegevens

Wanneer

23 augustus - 25 augustus 2024

Locatie

Markt Kraaiennest
Kraaiennest
1104 CB Amsterdam

@venture Games