Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijlmer Boekt! met oa. Toon Tellegen in Bijlmer Parktheater

26 februari 2019 - 20:00 - 22:30

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

Deze avond verwelkomen we:

Toon Tellegen Schrijver en theatermaker en Corrie van Binsbergen over Hemels en Vergeefs

In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel.Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma’s rond Toon’s dierenverhalen door Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij de Nederlandse en Vlaamse theaters en het Nederlandstalig publiek.

* Tellegens dwingende voordracht was een van de hoogtepunten tijdens de 31e Nacht van de Poëzie. Volkskrant 25-03-’13.

* Tellegen en de zijnen “vermorzelden de witte alledaagsheid” van de taal, om een eigen formulering te lenen. NRC 25-03-’13.

* Zijn stem is een mengelmoes van je opa, Sinterklaas en een dominee. Dit, samen met de prachtige muziek, zorgt voor een totale onderdompeling. De verhouding tussen de twee is perfect in balans. Loods Magazine 01-12-2014

Een deur gaat open,
kinderen zijn klanten, staan op hun tenen
en de wereld in zijn stofjas komt uit zijn schemer,
vraagt honingzoet:
Wat hadden jullie gewenst?’
Ze weten niet hoe het heet,
ze wijzen naar de vrede.

Toon Tellegen, uit de bundel ’Als we vlammen waren’

Schrijver/columniste Etchica Voorn

[Over Etchica Voorn:]

Etchica Voorn (Amsterdam, 10 januari 1963) is blogger, schrijver, columniste en talentcoach en winnares van de OPZIJ Literatuurprijs 2018. Ze woont in Amsterdam, is getrouwd met Ko Pot en heeft een zoon. Samen hebben ze vier kinderen uit een eerder huwelijk. In maart 2016 besloot Etchica het roer om te gooien en haar bedrijf Talentroom na negen jaar op een laag pitje te zetten. “Ik wilde inspiratie op doen voor een volgende stap in mijn leven. Op mijn blote voeten lopen voordat ik nieuwe schoenen zou aantrekken. Dat adviseerde ik duizenden anderen. Nu is het mijn beurt…” Haar debuut “Dubbelbloed”, verscheen 3 september 2017 bij uitgeverij ‘In De Knipscheer’. Zowel in Nederland als in Suriname werd het boek met veel enthousiasme ontvangen en zijn de kritieken unaniem lovend. In maart 2018 verscheen de tweede druk en de derde druk is in januari 2019 een feit. Dubbelbloed  is een autobiografisch verhaal over haar leven als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. In haar boek beschrijft zij haar culturele en persoonlijke zoektocht naar haar identiteit als dochter uit een bi-raciale relatie. Voorn zegt hierover: “Al een tijd terug wist ik dat ik over mijn dubbele roots wilde schrijven hoe ik hiermee ben grootgebracht en welke betekenis dat heeft in mijn leven. Het uitbrengen van het boek heeft mijn leven een positieve en drastische draai gegeven.”
Na het verschijnen van haar boek neemt ze plaats in discussie panels over identiteit en diversiteit. In juli 2018 sleept ze met haar debuut de OPZIJ Literatuurprijs 2018 in de wacht en staat ze voor het eerst in het Bijlmerparktheater in een dubbelvoorstelling “Dubbelbloed” met theatermaker en schrijver Johannes Fretz. In oktober staat ze in de Melkweg met Babs Woordsalon met een speciale voorstelling met andere dubbelbloedige auteurs, spoken word artiesten en theatermakers. «Nergens larmoyant of sentimenteel tekent ze openhartig haar herinneringen op in ragfijne trefzekere miniatuurtjes.» Uit het juryrapport van de OPZIJ Literatuurprijs 2018.

Gegevens

Datum:
26 februari 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie: