Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Biercantus XXL in Johan Cruijf Arena

28 juni 2019 - 17:00

28 juni 2019 zal de boeken ingaan als een historische avond. Op deze zomerse vrijdagavond zal de eerste editie van de Biercantus XXL, de grootste biercantus ter wereld, plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. 8200 studenten zullen gebroederlijk zingen en het glas heffen op het veld van de Arena, waar voor de gelegenheid 1030 biertafels zullen staan.

De Biercantus XXL begon als grap met een nep-evenement op Facebook, maar na een maandenlange voorbereiding is het werkelijkheid geworden. Op 28 juni zullen duizenden veelal studenten hun liederenbundel ter handen nemen, om samen mee te zingen met de grootste Nederlands- en Engelstalige meezingers.

Voor het eerst tijdens een biercantus zullen de teksten niet alleen in de bundel te zien zijn, maar ook op de schermen van de Arena en ook op twee gigantische LED-walls op het midden van het veld. Nog nooit werd een biercantus op deze schaal georganiseerd, waardoor er zelfs een wereldrecord zou kunnen worden gevestigd.

De biercantus is al jaren een bekende traditie in de studentenwereld. Elke student heeft er wel eens een meegemaakt, maar de Biercantus XXL is de ideale gelegenheid om met jaarclub-, dispuuts-, verticale-, studiegenoten en vriendjes van vroeger het stressvolle collegejaar achter je te laten en de zomer in te luiden.

We gaan uit volle borst meezingen met hits van André Hazes tot Guus Meeuwis en verschillende artiesten zullen hun opwachting maken op het podium in de Arena. Dries Roelvink, Schorre Chef, Barry Badpak en De Lawineboys zijn de eerste vier namen die de deelnemers zullen begeleiden vanaf het podium. De Biercantus XXL begint traditiegetrouw met het Wilhelmus, wat waarschijnlijk het hardste vaderlandse volkslied wordt dat ooit door de Arena heeft geklonken.

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Johan Cruyff ArenA
ArenA Boulevard 1
1100DL Amsterdam
+ Google Maps
Site:
http://www.johancruijffarena.nl/