Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Balthazar in AFAS Live

7 maart 2019 - 20:00

Balthazar komt op 7 maart 2019 naar AFAS Live

Donderdag 7 maart 2019 komen de Belgische indierockers van Balthazar naar AFAS Live. Het nieuwe album komt op 25 januari uit. De kaartverkoop gaat via Ticketmaster.

Balthazar kondigt hun terugkeer aan met nieuws over het aankomende album ‘Fever’. Het titelnummer ‘Fever’ van het album is hier te beluisteren. Daarnaast wordt bekend dat de release van het album gepaard gaat met een uitgebreide Europese tour.

Tijdens de pauze die de band onlangs nam, ondergingen en beide frontmannen en schrijvers Jinte Deprez en Maarten Devoldere afzonderlijke solo reizen. Zo bracht Devoldere twee albums uit vol weelderige, humeurige art-jazz als Warhaus. Ondertussen bleef zijn beste vriend sinds school, Deprez, thuis in Gent werken in de studio, dompelde zich in zijn liefde voor old-school R & B, en bracht een solo-album uit onder zijn alias J. Bernardt.

Bij het opnieuw samenkomen had de band geen concrete plannen, alleen een simpel verlangen om hun vorige werk te verbeteren en het verhaal van de band verder te vertellen. Beide songwriters kwamen een minder serieuze visie overeen en kwamen uit op een losser, opgefrist geluid – minder melancholisch, maar met de voor hen zo tekenende songs met herkenbare hooks. Zoals Devoldere uitlegt: ‘Sommige liedjes voelden aan als klassieke Balthazar popsongs, anderen een beetje vrolijker, maar pas toen we Fever hadden, hadden we de basis voor de rest van het album.’

Gegevens

Datum:
7 maart 2019
Tijd:
20:00
Evenement Category: