Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ballet du Nord & Germaine Acogny & Untold | Julidans & Voices

7 juli 2017 - 20:00

Ballet du Nord & Germaine Acogny (FR/BJ) presenteren Mon élue noire – Sacre #2 van Olivier Dubois.
“Het kolonialisme, ik herhaal, het kolonialisme ontmenselijkt zelfs de meest beschaafde mens.” (Aimé Césaire, Discours sur le colonialisme, 1950)
Op de beroemde tonen van Sacre du Printemps van Igor Stravinsky, danst het zeventigjarige dansicoon Germaine Acogny een solo over de dieptes van haar West-Afrikaanse ziel, Mon élue noire (‘Mijn zwarte uitverkorene’). Acogny was lange tijd de muze van de wereldberoemde Franse choreograaf Maurice Béjart. Ze werkte als danseres in zowel Frankrijk en België, waar Béjart zijn dansgezelschap had, als in Senegal, waar ze haar eigen dansstudio L’Ecole des Sables opzette. Choreograaf Olivier Dubois maakte voor haar zijn tweede choreografie op Stravinsky’s Sacre, een muziekstuk waarop hij in een serie nieuwe danswerken een eigentijds antwoord probeert te geven. Mon élue noire is het tweede stuk, na Prêt à baiser in 2012. De culturele en politieke geschiedenis die Acogny meedraagt in haar krachtige lichaam verleent de Sacre du Printemps een nieuw elan.
Untold presenteert Konfo van Desta Deekman & Serge Koffi (NL).
Ook laten we vanavond Konfo zien, een danstheatervoorstelling van de culturele Amsterdamse jongerenorganisatie Untold. Untold gebruikt dans, muziek en theater om Afro-Nederlandse jongeren actief bezig te laten zijn met het waarderen van hun identiteit en cultuur. De voorstelling Konfo gaat over het presenteren van spirituele kracht in de verschillende fases van geestelijke ontwikkeling, gebaseerd op Afrikaanse en Caraïbische culturen. Met acht dansers en vijf muzikanten.

Gegevens

Datum:
7 juli 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: