Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling Trouwen voor Allah

12 februari 2018 - 09:30 - 17:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 9:30am, repeating until 28 februari 2018

De tentoonstelling Trouwen voor Allah – persoonlijke verhalen van bekeerlingen. Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Vaak klopt deze aanname niet. Veel bekeerlingen zijn single en er zijn meer redenen om interesse te krijgen in de islam. Hoe zit het dan wel? Een partner vinden na je bekering, hoe pak je dat aan? Wat als je al een partner hebt, en je dan pas bekeert?

Een islamitisch huwelijk is in Nederland een heikel onderwerp. Veel mensen denken al snel aan uithuwelijking of scheve man-vrouwverhoudingen. Niet aan liefde en geluk. Of aan de vraag wat een islamitisch huwelijk nou eigenlijk inhoudt. Wat vinden bekeerde moslims zelf belangrijk? Wat doen hen de rituelen, de geuren, de woorden en de geluiden van het geloof dat ze hebben omarmd, en als ze getrouwd zijn, van het huwelijk dat ze zijn aangegaan? Wat hebben ze ervan bewaard?

In acht filmische portretten vertelt een diverse groepen mannen en vrouwen uit Zuidoost en heel Amsterdam openhartig over hun keuze voor de islam, over hoe ze hun partner zochten en over het huwelijk dat ze hebben gesloten.  Veel meer dan in tastbare aandenkens lijkt de dag van hun leven te zijn opgeslagen in hun herinnering en hun hart.

De tentoonstelling maakt deel uit van een project van antropoloog Vanessa Vroon-Najem en Wendy van Wilgenburg. Zij maakten in dit kader ook een gelijknamige documentaire die vanaf november te zien zal zijn op verschillende locaties.

Foto: Beeldfragment uit documentaire Trouwen voor Allah – persoonlijke verhalen van bekeerlingen door Wendy van Wilgenburg.

tentoonstelling Trouwen voor Allah – persoonlijke verhalen van bekeerlingen

Gegevens

Datum:
12 februari 2018
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Imagine IC
Bijlmerplein 393
Amsterdam Zuidoost
+ Google Maps
Website:
http://www.imagineic.nl