De SouthEast Parade is een jaarlijkse, uitbundige parade met naast trotse Zuidoostenaren ook mensen uit andere stadsdelen van Amsterdam. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Verschillende bedrijven,  maatschappelijke organisaties, culturele groepen en individuen doen mee. Bij de SouthEast Parade draait het erom dat je jezelf en jouw cultuur laat zien op een manier bij jou past. 

In 2022 is er een lustrum editie; de parade viert haar 5-jarig bestaan. Om even aan te tonen wat voor diversiteit je op de parade treft hier een aantal eervolle vermeldingen uit de afgelopen jaren.  

Voor de SouthEast Parade op 11 juli 2019 trainden jong en oud(er) wekenlang om tijdens de Parade Antilliaanse folklore te dansen. Groep Gentiaan hoopt er hiermee voor te zorgen dat dit type dans niet wordt vergeten.

© Fonds voor Zuidoost

In 2018 liep de Ecuadoriaanse groep ‘Kuryzara’ mee o.l.v. Mindy Cabezas. 

© FB SouthEast Parade

In 2019 rolde Platform Gehandicapten Zuidoost mee onder leiding van Carol Sastro.

© FB SouthEast Parade

Dit jaar is de SouthEast Parade op 20 augustus en start om 17.00 uur in Reigersbos. Langs de route zijn er verschillende servicepunten waar je wat te drinken kunt vinden en naar het toilet kunt. Meer informatie over de route vind je hier.

Zuidoost City loopt ook mee! Speciaal voor 1 juli – een feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij – is er klederdracht ontwikkeld met het toonaangevende beeldmerk. Hierop zie je de verschillende vlaggen van de nationaliteiten die ons mooie stadsdeel rijk is. De jurken waren op 1 juli te bewonderen in het Oosterpark en nu zal onze kotomisi ook meelopen in de parade. Ook een traditionele Afrikaanse en Caribische jurk zullen te zien zijn en samen paraderen we trots mee. 

Dusss 20 augustus is het feest in Zuidoost op de SouthEast Parade! Of je nu mee paradeert of langs de kant naar al het moois koekeloert: wees welkom!

«