Verscholen achter een hoog hek op de Albert Camuslaan in Venserpolder, vind je een weelderig groene binnentuin, met twee kassen en tientallen tuintjes van vrouwen uit de buurt die hier met veel goesting tuinieren.

Er is altijd wel iemand te vinden die in is voor een kop verse koffie of kruidenthee (uit eigen tuin) en een goed gesprek. Er worden hier workshops, community events, moestuin markten en nog veel meer georganiseerd – en dat is nog maar het begin.

Bloei & Groei is een sociale, groene vrouwenorganisatie geboren in Zuidoost. Een tikkeltje eigenwijs en met een echte pioniersgeest bouwen zij healing en community gardens in buurten waar dit het hardst nodig is. Het begon allemaal op de Gaasperdam Schooltuin in 2014. Dit is nu nog steeds één van de twee Healing Gardens.

Inmiddels heeft Bloei & Groei in totaal 6 healing en community gardens in Amsterdam Zuidoost en West. Kijk hier welke bij jou in de buurt zit.

Bloei & Groei creëert groene oases waar vrouwen tot rust en bloei kunnen komen. Waar vrouwen zichzelf en anderen kunnen ontmoeten, met de handen in de aarde en wind in de haren. Even. Helemaal. Niets. Of op z’n minst lekker keuvelen, planten verzorgen en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Stadslandbouw waar heerlijke biologische groenten uit voortkomen en waar op ambachtelijke wijze producten als sambal en zeep worden geproduceerd.

Moestuinmarkt
Op iedere eerste vrijdag van de maand wordt er een Moestuinmarkt georganiseerd op de Venserpolder tuin voor mensen uit de buurt met een kleine portemonnee. Van 12:00 uur tot 14:00 uur op de Albert Camuslaan 38.

Kom een keer naar de Moestuinmarkt, meld je aan voor een tuintje of kom langs op een community garden om eens te zien wat er allemaal bloeit & groeit.

«