Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

Over ZO!

Amsterdam Zuidoost krijgt steeds meer hart en ziel. Gelegen tussen het Groene Hart, het IJmeer en op steenworp afstand van het stadshart van Amsterdam biedt Amsterdam Zuidoost een uitstekende combinatie van wonen, werken, winkelen, sporten en entertainment. En alles is zeer goed bereikbaar via weg, spoor en luchthaven Schiphol.

Veel hoogbouw heeft plaatsgemaakt voor aantrekkelijke en betaalbare nieuwbouw in het meest groene stadsdeel van Amsterdam. Daar is onlangs het nieuwe Bijlmerpark, ter grootte van het Vondelpark aan toegevoegd.

Het prachtige nieuwe Station Bijlmer ArenA van internationale allure is de toegangspoort tot Amsterdam Zuidoost met zijn 70.000 bewoners uit 130 verschillende culturen en zijn 50.000 forensen. Van de vele hoofdvestigingen van internationale bedrijven biedt alleen ING bank in Amsterdam Zuidoost al werk aan 15.000 mensen.ING Bank is daarmee ook de grootste werkgever in Amsterdam.

u2Amsterdam Zuidoost is inmiddels ook dé hotspot voor muziek en entertainment in Nederland. De grootste sterren van de wereld treden hier op. Zowel in de Amsterdam ArenA met concerten van U2, Madonna en André Rieu maar ook in de Heineken Music Hall met talloze concerten van Liza Minelli tot John Legend.

Nieuw in Amsterdam Zuidoost is de Ziggo Dome, een concert- en evenementenlocatie met een capaciteit voor 17.000 bezoekers. In het ArenA Poort gebied is ook megabioscoop Pathé ArenA gevestigd met 14 bioscoopzalen waaronder een IMAX theater. Naast de Heineken Music Hall is het ArenA Park aangelegd dat steeds vaker gebruikt wordt voor festivals en evenementen.

In ArenA Poort is het uitstekend winkelen met zijn vele winkels en lekkere broodjeszaken en niet te vergeten de megastores aan de ArenA Boulevard met Villa ArenA, Décathlon, Perrysport, Mediamarkt, Esprit Outlet en Prénatal.

De entertainment industrie heeft ook zijn weg naar Amsterdam Zuidoost gevonden. Endemol MediArena is ingetrokken in haar nieuwe hoofdkantoor en studiocomplex in Amsterdam Zuidoost en ook ID&T, organisator in 22 landen van ’s werelds grootste dance-event Sensation heeft zich in Zuidoost gevestigd.
Zuidoost huisvest Ajax, de bekendste voetbalclub van Nederland in haar thuishonk, de Amsterdam ArenA. Er zijn in het sportminnende Amsterdam Zuidoost tal van top sportvoorzieningen zoals het nieuwe Bijlmer Sportcentrum, diverse golf courts en het Bijlmer Sportpark met voetbalvelden, cricketveld en een prachtige atletiekbaan.

Grote onderwijsinstellingen als Domein Economie en Management HES, de Universteit van Amsterdam bij het Academisch Medisch Centrum en het ROC van Amsterdam zijn gevestigd in Amsterdam Zuidoost en bieden leerplekken aan duizenden studenten.

Teveel om op te noemen dus. Het bedrijfsleven, stadsdeel Zuidoost, woningcorporaties, overheidsinstellingen, maatschappelijke en culturele organisaties hebben daarom onder de naam Zuidoost Partners de handen ineen geslagen om u met trots te berichten over de bestaande en nieuwe ‘parels’ van dit bijzondere stadsdeel.
Tot ZO!

Henk Markerinkhenk-markerink
Voorzitter Zuidoost Partners