Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Sportief

Voetbalfeest WK Nederland in Bijlmer Sportpark

 • Op 18 mei 2018
Na 16 edities wordt het WK Nederland dit jaar in het Bijlmer Sportpark gehouden. De 2018 editie zal hierdoor compacter worden en veel sfeer uitademen. Het evenement vindt voortaan om de twee jaar plaats en per jaar wordt bepaald waar het wordt gehouden. Het Bijlmer Sportpark heeft voetballers en publiek veel te bieden: drie mooie […]
Lees verder
 

Nellestein weer zwemkampioen

 • Op 13 april 2018
Basisschool Nellestein is weer zwemkampioen van Zuidoost geworden. Bijna honderd kinderen van verschillende basisscholen uit Zuidoost kwamen zondag 8 april in actie in het Bijlmersportcentrum. Zij streden (voor de tiende keer) om de titel: schoolzwemkampioen 2018. Vorig jaar ging de titel ook al naar Nellestein, maar de concurrentie heeft niet stilgezeten dus werd het een […]
Lees verder
 

Beweegcafé naar de H-buurt

 • Op 13 april 2018
Van fietsen door de stad, wekelijkse hardlooptrainingen tot traplopen op kantoor; alle vormen van bewegen geven een energiek gevoel en dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Deze keer landt het Beweegcafé van Pakhuis de Zwijger in de omgeving van het Bullewijkpad in de H-Buurt in Amsterdam: 17 april in Oma Ietje. Het gebied […]
Lees verder
 

Welke school wordt zwemkampioen Zuidoost 2018?

 • Op 4 april 2018
Bijna honderd kinderen van verschillende basisscholen uit Zuidoost komen zondag 8 april in actie in het Bijlmersportcentrum. Zij strijden (voor de tiende keer) om de titel: schoolzwemkampioen 2018. Een schoolteam bestaat uit zes zwemmers: twee uit de onderbouw, twee uit de middenbouw en twee uit de bovenbouw. Zij zwemmen allemaal twee afstanden, een keer vrije […]
Lees verder
 

Lekker dansen voor senioren

 • Op 24 januari 2018
Voor het derde jaar op rij organiseert Stichting Dance Connects door heel Amsterdam moderne danslessen voor iedereen van 60 jaar en ouder. Wie het leuk lijkt om via moderne dans zijn of haar creativiteit te uiten en daarbij graag buurtgenoten ontmoet, is op 1 februari welkom bij de Still Moving-proefdansles in NoLimit. Het zijn lessen […]
Lees verder
 

ZO! Sportief Zijn Wij

 • Op 6 juli 2016
Elke zaterdag lekker sporten met Ricardo in het Nelson Mandelapark geeft energie, voldoening en kracht! Je leert je grenzen verleggen en het beste uit jezelf halen.' Foto Jeltje van Nuland '“ BIJLMERenZO
Lees verder
 

Watersportweek Gaasperplas 2016

 • Op 17 juni 2016
Ben je tussen 10 en 16 jaar, en wil je graag deze zomer leren windsurfen of kanovaren, dan kun je bij onze club terecht!! De watersportweek vindt plaats van maandag 22 augustus t/m vrijdag 26 augustus 2016.
Lees verder
 

1ste editie ArenA Ride

 • Op 18 mei 2016
Op 29 mei vindt in de Amsterdam ArenA een uniek wielerevenement plaats. De start en de finish vanaf de middenstip van het stadion waar grote voetballers en vele topartiesten hebben er gestaan. En nu kun jij er niet alleen staan maar ook fietsen!
Lees verder
 

Slackline en longboard workshop

 • Op 18 mei 2016
Op zaterdag 28 mei organiseert Slacktivity een slackline en longboard event in Heesterveld in Amsterdam Zuidoost. Wil je ook leren slacklinen? Slacklinen is het lopen en tricks doen op het slappe koord waarbij je in balans moet blijven. Tijdens deze dag krijg je de mogelijkheid om te ervaren wat 'slacklinen' is. Bekijk onderstaand filmpje!
Lees verder
 

Amsterdam Old Course Long Drivers Tours

 • Op 13 mei 2016
Op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni zal de Long Drivers European Tour voor de tweede keer Nederland aan doen. Het 'longest golf ball drive' concept idee is als volgt: de bal zal ver mogelijk slaan, waarbij de bal wel moet landen in een 45 meter brede zone.
Lees verder
 

Start-Finish Cycle Tour Zuidoost

 • Op 13 mei 2016
De 6e editie van Decathlon Cycle Tour Amsterdam vindt plaats op zondag 12 juni. Niet alleen heeft Decathlon zich als hoofdsponsor verbonden aan evenement van Le Champion maar de Amsterdamse fietstocht heeft met de ArenA Boulevard ook een nieuwe start- en finishlocatie, vier nieuwe routes én een extra uitdagende Ladies on tour.
Lees verder
 

Amsterdam Marshals op ArenA Boulevard

 • Op 12 mei 2016
Decathlon ArenA en Amsterdam Marshals organiseren op zaterdag 28 mei van 11:00 tot 16:00 op de ArenA Boulevard op het plein voor de Decathlon een honkbalevenement. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle kinderen die honkbal leuk vinden, honkbal willen leren of hun spel willen verbeteren.
Lees verder
 

Kleiburgklim

 • Op 8 april 2016
Zaterdag 16 april wordt Kleiburg, de klusflat van de Bijlmer waarin alles mogelijk is, het podium van een heuse Kleiburgklim. Een hardloopwedstrijd waarin de tien verdiepingen van deze betonnen reus moeten worden beklommen. Wie legt als eerste de vier kilometers van Kleiburg af?
Lees verder
 

22ste editie Gaasperplasrun

 • Op 5 april 2016
Het leukste hardloopevenement van Amsterdam Zuidoost komt er weer aan op 12 juni 2016. Atletiekvereniging Feniks organiseert jaarlijks de Gaasperplasrun, meerdere wedstrijden en andere clubevenementen.
Lees verder
 

Maak Kennis met Tennis

 • Op 17 maart 2016
Decathlon ArenA en Jeugdtennis Zuidoost organiseren op zaterdag 2 april van 12:00 tot 16:00 op de ArenA Boulevard op het plein voor de Decathlon het eerste Maak Kennis met Tennis evenement.
Lees verder
 

Senioren Zuidoost in beweging

 • Op 1 maart 2016
Mede op initiatief van bewoners uit de H-buurt komt stadsdeel Zuidoost met iets nieuws: 'Senioren in beweging'. Op woensdag 2 maart vormt het Bijlmer Sportcentrum van 09.00 tot 13.00 uur het decor voor onder meer beweegworkshops, fitheidscheck, een informatiemarkt en voorlichting.
Lees verder
 

Leef ZO!

 • Op 21 januari 2016
Het project LeefZO! wil een gezonde leefstijl bij bewoners van Amsterdam Zuidoost bevorderen. Binnen dit project worden bewoners opgeleid tot LeefZO! voorlichter. De deelnemers volgen een cursustraject van acht weken waarin zij workshops krijgen op het gebied van beweging, voeding en presentatievaardigheden.
Lees verder
 

Senioren in beweging!

 • Op 20 januari 2016
Wilt u kennis maken met het sport- en beweegaanbod in Zuidoost? Kom dan 2 maart naar deze dag. Op deze dag is er een informatiemarkt en zijn er diverse beweegworkshops door aanbieders uit Zuidoost, waaraan u kunt deelnemen. Ook kunt u deze dag uw wensen en behoeften voor beweegactiviteiten in Zuidoost aangeven. Voor iedereen van 55 jaar en ouder, Zuidoost in Beweging!
Lees verder