Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling over Ghana in Imagine IC

7 december 2017 - 09:30 - 17:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 9:30am on maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, repeating until 31 december 2017

Vanaf november 2017 is de tentoonstelling Ghana thuis te zien bij Imagine IC. Sinds de jaren ‘60 hebben veel Ghanezen hun weg naar Amsterdam gevonden, waarvan velen in Zuidoost zijn gaan wonen. Zij hebben hier een eigen leven opgebouwd en onderdeel geworden van het sociale weefsel in en het beeld van de buurt.

Maar waar en wanneer voel je je thuis? En is je thuis voelen hetzelfde als thuis zijn? Welke rol spelen objecten en tradities voor jou om een thuis te maken? Deze vragen waren het vertrekpunt voor de serie gesprekken die Imagine IC en het Tropenmuseum hadden met mensen in Zuidoost en Amsterdam voor wie het begrip thuis is verbonden met Ghana.

In Ghana thuis presenteren zes mensen hun persoonlijke emoties bij de dingen die zij uit de collecties van hun eigen leven en het Tropenmuseum kozen ‘van thuis’. Hun erfgoed hebben ze namelijk niet alleen zelf meegebracht, maar zit ook in museumcollecties als die van het Tropenmuseum.

Gegevens

Datum:
7 december 2017
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Imagine IC
Bijlmerplein 393
Amsterdam Zuidoost
+ Google Maps
Website:
http://www.imagineic.nl