Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijlmer Boekt in Bijlmer Parktheater

16 mei 2017 - 20:00 - 22:00

Bijlmer Boekt | Met Christine Otten, Astrid H. Roemer, Murat Isik, Funda Müjde en Yerry Rellum
Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, gepresenteerd door schrijf­ster en initiatiefneemster Christine Otten.

Deze editie met:

Astrid H. Roemer (1947) brak in Nederland door met Over de gekte van een vrouw, een experimentele roman over de complexiteit van het vrouw-zijn. In de jaren negentig schreef zij drie dekolonisatieromans, die in 2016 opnieuw werden uitgebracht als Onmogelijk Moederland. Zij wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar lef en eigenzinnigheid in het inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en theaterteksten. Zij is laureaat van de P.C. Hooftprijs voor haar proza-oeuvre.

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

Funda Müjde bekend als cabaretière, presentatrice en actrice in speelfilms en tv-series zoals GTST , Medisch Centrum West, Zeg ‘ns AAA en Vrouwenvleugel. In 2007 overleefde Funda Müjde een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze besloot haar beperking met enorme levenskracht te lijf te gaan en fietste in 88 dagen op een handbike naar Turkije.

Yerry Rellum bekend van The Voice en de winnaar van de Bijlmer Schrijft!-schrijfwedstrijd.

Bijlmer Boekt is een initiatief van SLAA, Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Speelduur: 120 minuten (zonder pauze).

Gegevens

Datum:
16 mei 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: