Paul Simon in Ziggo Dome
ZO! Uitgaan
Paul Simon
  • 26 maart 2012
  • Tell a Friend
  • Print


 


Woensdag 18 juli a.s. geeft Paul Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam een heel bijzonder concert "Paul Simon in Concert met Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo".

Het optreden is ter ere van het 25-jarig bestaan van zijn meest invloedrijke album Graceland dat hij in Zuid-Afrika schreef ten tijde van de apartheid. Hij liet de wereld kennis maken met Zuid-Afrikaanse artiesten en het album betekende ondermeer een doorbraak voor Ladysmith Black Mambazo.
De Europese tournee bestaat uit slechts negen concerten en is hiermee de viering van het 25 jarige Graceland album dat Paul Simon in de Ziggo Dome in zijn geheel speelt en daarnaast een selectie van zijn geweldig repertoire. Graceland werd een baanbrekend album onder andere als gevolg van de samenwerking met vele Zuid-Afrikaanse muzikanten en bands. Het album werd ook opgenomen in Zuid-Afrika en was in 1986 een muzikaal manifest tegen de apartheidregel.
Paul Simon, die afgelopen najaar 70 werd, is zonder twijfel een van de grootste songwriters ter wereld. Zijn muzikale carrière begon al op 11-jarige leeftijd toen hij speelde en zong met zijn latere muzikale partner Art Garfunkel, met wie hij op het podium stond tot 1970. Paul Simon schreef de meeste nummers van het duo, waaronder de drie nummer 1 hits "The Sound of Silence", "Mrs Robinson "en" Bridge Over Troubled Water ".
Hij begon zijn solo carrière in 1970, net na het uitbrengen van het album Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel, waarvan meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ondanks dit overweldigende succes is Paul Simon erin geslaagd om dit op te volgen met drie zeer goed verkochte solo-albums in vier jaar en in 1986 versloeg hij al zijn persoonlijke records toen hij Graceland uitbracht.
PAUL SIMON
Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo
Woensdag 18 juli 2012 
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: € 55, 60, 65, 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 - 300 1250 (45 cpm).
   

UITGAAN

UITGAANmeer

CULINAIR

CULINAIRmeer

CULTUUR

CULTUURmeer

WERKEN

WERKENmeer

NIEUW

NIEUWmeer

SPORTEN

SPORTENmeer

WONEN

WONENmeer

WINKELEN

WINKELENmeer

EVENEMENTEN

EVENEMENTENmeer

GROEN

GROENmeer

ONDERNEMEN

ONDERNEMENmeer

JONG

JONGmeer

LEREN

LERENmeer

PROMOTIE

PROMOTIEmeer

ARCHITECTUUR

ARCHITECTUURmeer

NIEUWS

NIEUWSmeer

WEBSITE

WEBSITEmeer

MEDIA

MEDIAmeer

GEZOND

GEZONDmeer

KINDEREN

KINDERENmeer

VEILIG

VEILIGmeer

MOOI

MOOImeer

JURIDISCH

JURIDISCHmeer

DIEREN

DIERENmeer

REIZEN

REIZENmeer

MARKTEN

MARKTENmeer

BOUWEN

BOUWEN meer

DUURZAAM

DUURZAAMmeer

HELPEN

HELPENmeer


Newsletter
Nieuws Archief Maak ZO! je Favoriet