Bijlmer Klassiek
ZO! Cultuur
Nieuwe serie Bijlmer Klassiek
  • 10 januari 2013
  • Tell a Friend
  • Print


 


Met Bijlmer Klassiek heeft het Bijlmer Parktheater een eigen concertserie met klassieke muziek met topmusici van het Concertgebouworkest en hun muzikale vrienden. Elke laatste zondag van de maand om 11.00 uur.

De programmering is breed. Van bekende klassieke kamermuziek tot onbekend en ook modern repertoire. Een belangrijk kenmerk van deze serie is het verbinden van kamermuziek met verschillende culturen en met andere kunstvormen. Regisseur Carel Alphenaar nodigt regelmatig bekende acteurs die de programma's van dramaturgische accenten voorzien. Ook beeldende kunst en film komen aan bod. Ter afsluiting van het seizoen is eind mei een bijzonder met het ZO! Gospel Choir gepland.

Zelfgebakken koekjes en leuke gesprekken met de musici na afloop zorgen voor een ontspannen sfeer. De concerten zijn allen geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwintet gaat op 27 januari een voorstelling geven die ook geschikt is voor jonger publiek. Op 31 maart en op 28 april zal er gelijktijdig met de concerten in het Bijlmer Parktheater ook een apart kinderprogramma worden aangeboden.

Meer info: www.bijlmerklassiek.nl  

Bijlmer Klassiek, Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam
Data: 27 januari, 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei 2013
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: €13,50 *(standaard) / €11,00 (CJP/Pas65/Stadspas) / € 6,00 (kind)
Tickets: www.bijlmerparktheater.nl / 020 311 39 30
Organisatie: De IJsalon en het Bijlmer Parktheater

Zo 27 januari 2013 – 11:00 uur
Nieuwjaarsvondsten
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet luidt het nieuwe jaar in met nieuwe vondsten voor de hele klarinet familie! Met verrassende en veelzijdige programma's en spontaniteit op het podium veroveren ze de harten van het publiek. Zoals Margriet Vroomans zei tijdens een live uitzending op Radio 4: "het plezier druipt er vanaf!"

Zo 24 februari 2013 – 11:00 uur
Het Verre Oosten, dichtbij
Makiko Goto (koto), Harrie Starreveld (fluit, shakuhachi), musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
Een spannende ontmoeting tussen Oost en West. Twee leden van het Koninklijk Concertgebouworkest maken kamermuziek met collega’s die zich verdiept hebben in de Japanse muziekcultuur. U hoort oude Japanse volksmuziek naast meesterwerken van de Franse componist Claude Debussy en van Toru Takemitsu. Een programma vol poëzie en weemoed, een unieke gelegenheid voor een muzikale reis naar het Verre Oosten.

Zo 31 maart 2013 – 11:00 uur
Beethovens Tweede
Ellen Corver (piano), musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
Kamermuziek, intiem en toch groots. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest spelen Beethovens Tweede Symfonie in het Bijlmer Parktheater! Beleef de energieke kamermuziekversie van dichtbij. Daarnaast hoort u filmmuziek die geїnspireerd is door filmbeelden uit het oude Amsterdam: “Viertien manieren om de regen te beschrijven” van Hanns Eisler.

Zo 28 april 2013 – 11:00 uur
De Essers
Daniel Esser (cello), musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
De zoon van een bekende beeldhouwer werd zelf een icoon van de Amsterdamse muziekwereld. Daniel Esser deelt herinneringen aan zijn vader met het publiek. Hij neemt ook originele kunstwerken mee en speelt samen met zijn collega’s van het Koninklijk Concertgebouworkest zijn favoriete kamermuziek, onder meer de Serenade voor strijktrio van Dohnányi. Een ochtend voor fijnproevers.

Zo 26 mei 2013 – 11:00 uur                                          
Alle Eer naar de Heer
ZO! Gospel Choir, musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
Bach ontmoet de moderne Gospel. Ter afsluiting van het concertseizoen een unieke samenwerking: een ontmoeting van culturen, van oude en nieuwe spiritualiteit. Het ZO! Gospel Choir en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest bundelen hun krachten voor een onvergetelijke ochtend in het Bijlmer Parktheater. Een ochtend die bewijst dat goede muziek geen grenzen kent en van alle tijden is.
 
 

     

CULTUUR

CULTUURmeer

UITGAAN

UITGAANmeer

CULINAIR

CULINAIRmeer

WERKEN

WERKENmeer

NIEUW

NIEUWmeer

SPORTEN

SPORTENmeer

WONEN

WONENmeer

WINKELEN

WINKELENmeer

EVENEMENTEN

EVENEMENTENmeer

GROEN

GROENmeer

ONDERNEMEN

ONDERNEMENmeer

JONG

JONGmeer

LEREN

LERENmeer

PROMOTIE

PROMOTIEmeer

ARCHITECTUUR

ARCHITECTUURmeer

NIEUWS

NIEUWSmeer

WEBSITE

WEBSITEmeer

MEDIA

MEDIAmeer

GEZOND

GEZONDmeer

KINDEREN

KINDERENmeer

VEILIG

VEILIGmeer

MOOI

MOOImeer

JURIDISCH

JURIDISCHmeer

DIEREN

DIERENmeer

REIZEN

REIZENmeer

MARKTEN

MARKTENmeer

BOUWEN

BOUWEN meer

DUURZAAM

DUURZAAMmeer

HELPEN

HELPENmeer


Newsletter
Nieuws Archief Maak ZO! je Favoriet