Bijlmer Boekt
ZO! Cultuur
David van Reybrouck schreef de bestseller Congo
  • 17 september 2013
  • Tell a Friend
  • Print


 


De eerste Bijlmer Boekt van het nieuwe seizoen op dinsdag 15 oktober belooft weer een veelzijdige avond te worden. Deze editie met Sabrina Starke, David Van Reybrouck, Bart Van Loo, Carla Kayiba en Alphonse Muambi. Presentatie: Christine Otten. Muzikale begeleiding: Pablo Nahar

Cultuurhistoricus, schrijver en archeoloog David Van Reybrouck komt vertellen over Congo en België. Van Reybrouck is vooral bekend van zijn non-fictiebestseller Congo, maar schrijft ook theaterteksten, poëzie en essays. Van Reybrouck bekijkt de wereld zodoende vanuit vele perspectieven, wat een interessante bijdrage aan Bijlmer Boekt! belooft.
 
Schrijver Bart Van Loo komt zijn kennis en kunde over Frankrijk en in het bijzonder het Franse chanson delen. Van Loo kennen we onder meer van De Wereld Draait Door, waar hij eerder dit jaar met een levende jukebox de blijvende schoonheid van het chanson demonstreerde. 

Ons nieuwe talent van deze editie is Carla Kayiba, onderzoekster aan de VU op de gebieden politieke sociologie, ras en ethniciteit. Zij zal voordragen uit eigen dichtwerk. Alphonse Muambi, auteur, opiniemaker en lobbyist, is afkomstig uit Congo en tegenwoordig woonachtig in Nederland. In 2006 was hij verkiezingswaarnemer in Congo, wat resulteerde in het meeslepende reisverslag Democratie kun je niet eten. Speciaal voor Bijlmer Boekt! schrijft hij een verhaal. Niemand minder dan Sabrina Starke zal met haar muzikale mix van hiphop, soul, jazz, pop en reggae de avond verbinden. 

Zoals altijd is de presentatie in handen van de lieftallige Christine Otten en wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door de minstens zo lieftallige Pablo Nahar. Tot 15 oktober in het Bijlmer Parktheater!

Bijlmer Boekt! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Zie voor meer info:
     

CULTUUR

CULTUURmeer

UITGAAN

UITGAANmeer

CULINAIR

CULINAIRmeer

WERKEN

WERKENmeer

NIEUW

NIEUWmeer

SPORTEN

SPORTENmeer

WONEN

WONENmeer

WINKELEN

WINKELENmeer

EVENEMENTEN

EVENEMENTENmeer

GROEN

GROENmeer

ONDERNEMEN

ONDERNEMENmeer

JONG

JONGmeer

LEREN

LERENmeer

PROMOTIE

PROMOTIEmeer

ARCHITECTUUR

ARCHITECTUURmeer

NIEUWS

NIEUWSmeer

WEBSITE

WEBSITEmeer

MEDIA

MEDIAmeer

GEZOND

GEZONDmeer

KINDEREN

KINDERENmeer

MOOI

MOOImeer

JURIDISCH

JURIDISCHmeer

REIZEN

REIZENmeer

MARKTEN

MARKTENmeer

DUURZAAM

DUURZAAMmeer


Newsletter
Nieuws Archief Maak ZO! je Favoriet